středa 9. října 2013

Ručně, stručně...

Někdy jsou lenost a moudrost příliš blízko sebe,
aneb tipy na jednoduchá jídla...

Z jednoho pekáče... 


Nejdřív je potřeba maso naporcovat a namarinovat (worcester, sójová omáčka, pas.rajčata, česnek, hořčice, sůl, pepř, kari a ml.paprika, kmín a trošku cukru), pak ho obložíme kousky jablek a necháme odpočinout.

 Mezitím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma, u nás červená paprika, mrkvička, česneky, cibul, cuketa a samozřejmě brambory. 

Směs zeleniny na pekáčku prosolíme, zakápneme olejem, okořeníme dle chuti nějakou bylinkou (rozmarýn, majoránka, bazalka) a navrch posadíme maso. Trochu podlijeme vodou, nebo vývarem. Uzavřeme a zpočátku dusíme na vyšší teplotu asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka. 

Výsledkem je šťavnaťoučká podzimní večeře, kterou ocení každý... :)

A co takhle naplnit papriku pikantním kuskusem s kuřecím masem a nechat ji zapéct se sýrem? S pečivem luxusní záležitost...Za to ručím!

 
Nedělní oběd. Hrachová kaše s opečenou cibulkou, klobása, pečivo a domácí, moje historicky první okurky... :)

 Čerstvé domácí rohlíky na oslavu... 

A tip na další podzimní večeři. Hřejivý bramborový krém s česnekem a majoránkou.

Co s cuketou? 

Prudce osmahnout s další zeleninou, česnekem, chilli a posypat pažitkou... 

Podzimní dary matičky přírody. Co bychom byli bez Tebe... 


1 komentář:

  1. Já teda žasnu, Martinko, co ty všechno umíš uvařit!!!!Na to já jsem trochu levá, proto o to více obdivuji tvou kreativitu v kuchyni. Ráda se nechám inspirovat! Někdy je horší pro mně jen vymyslet, co uvařit než to pak udělat! mnoho výborných nápadů při kuchtění a krásné pohodové vánoce přeji! Elli

    OdpovědětVymazat