Velikonoční tradiční speciality...
Dlouho jsem s nádivkou váhala a byla schopná obejít všechny známé meze, abych se přesvědčila, zda nevyrostly kopřivy alespoň maličko, docela maličkato... Bohužel. Dnes je 4.4. 2013 a kopřivy prostě nejsou... Jenže moje již tak zpožděné chutě se utrhly ze řetězu. Nádivka bude a holt bez kopřiv.
Daník mi zase věrně asistoval, zatímco Kiki stavěla bungr v pokoji (podle Daniela "Hamburgr").
Mísa nestačila, ale lavor na prádlo už naprosto vyhovoval. :)
Z vývaru, ve kterém se vařilo uzené jsem udělala uzenou polévku, ta je k namáčení nádivky nejlepší.
Výsledek? Dva pekáče velikonoční nádivky (ač bez kopřiv).
Z velikonočních vajíček vznikla ještě tato pomazánka. S mrkví, šunkou, tvarohem, čerstvými bylinkami, s kapkami limetkové šťávy...
A příště budou muffiny. S čokoládou, která nám tu teď nějak přebývá... :)
Dobrou chuť i den!
Skvělá reportáž:-)
OdpovědětVymazatJo, míchat v lavoru, to znám:-)))
Ajka