pátek 24. května 2013

Tortilla s tuňákem a čerstvou zeleninou... 


Včera jsem se vrátila ze semináře KC Fazole z Domažlic přímo na oběd. Doma nic hotovo. Mrkla jsem do lednice a bylo jasno. Improvizace! :) 
Není nic rychlejšího a jednoduššího. A věřte, že tohle jedla celá rodina. Od nejmenšího k největšímu. :)




Recept: 

  • tortilly
  • hlávový / ledový či jiný salát
  • rajče
  • salátová okurka
  • kvalitní tuňák v oleji
  • kousek cibule
  • česnekový dresing

Česnekový dresing: 

  • bílý jogurt
  • lžička oleje
  • špetka soli a pepře
  • menší stroužek česneku
  • bylinky podle chuti členů rodiny
Všechny suroviny spojíme. Dochutíme.

Tortilly si připravíme z mouky, soli a vody (marikl´a), nebo je koupíme v obchodu již hotové.
Nahřejeme je na suché pánvi. Potřeme trochou dresingu a začneme vrstvit suroviny.
Salát, rajče na plátky, nebo kostičky, plátky okurek, tuňáka, trošku cibule a navrch zase kopeček dresingu. Svineme a baštíme nad talířem. :)))

Já jsem přidala zbytek mozzarely. Je možné doplnit chuť rajčat a tuňáka nasekanými olivami. 
Dobrou chuť!


1 komentář: