Uzený bůček, aneb co s ním...
Můj návod na použití:
1. Kup pořádný domácí bůček!
2. Odkroj tuhou kůži s menší vrstvičkou sádla.
Odlož stranou.
Až budeš péct králíka a budeš do pekáče přidávat bůček, přidej i vyuzenou kůži.
Vznikne pečínka i sosíček neopakovatelně jemné, uzené chuti!
3. Kousneš-li do něčeho tvrdého, odkroj a dej stranou.
Kosti později přidej do masového vývaru a vyvař s ostatním masem.
Získáš z mála velmi dobrou polévku!
4. Co jde, nakrájej na plátky a polož na chleba.
Rychle sněz, než to někdo udělá za Tebe!
Zakousni beraním rohem a cibulí. Nebo okurkou. Nebo obojím.
A závěrem, jak poznat správný domácí bůček?
Správný uzený bůček se udí v dřevěné udírně po dobu 10-15 hodin mírně teplým kouřem z vhodné kombinace bukového a švestkového dřeva!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat