úterý 12. února 2013



Uzený bůček, aneb co s ním... 


Můj návod na použití: 


1. Kup pořádný domácí bůček!

2. Odkroj tuhou kůži s menší vrstvičkou sádla.
    Odlož stranou.
    Až budeš péct králíka a budeš do pekáče přidávat bůček, přidej i vyuzenou kůži.
    Vznikne pečínka i sosíček neopakovatelně jemné, uzené chuti!

3. Kousneš-li do něčeho tvrdého, odkroj a dej stranou.
    Kosti později přidej do masového vývaru a vyvař s ostatním masem.
    Získáš z mála velmi dobrou polévku!

4. Co jde, nakrájej na plátky a polož na chleba.
    Rychle sněz, než to někdo udělá za Tebe!
    Zakousni beraním rohem a cibulí. Nebo okurkou. Nebo obojím.

A závěrem, jak poznat správný domácí bůček?

Správný uzený bůček se udí v dřevěné udírně po dobu 10-15 hodin mírně teplým kouřem z vhodné kombinace bukového a švestkového dřeva!


Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat